2009/11/27

Am terminat cu votatul ! GATA!

Inca o chestie despre turul 2 - si dupaia nu vreau sa mai discut pe tema asta - DA' DELOC. Destula politica frate, astia chiar ca ne omoara! Motto: "Speranta moare ultima... a mea a murit azi!" Sa stiti ca alegerile astea mi-a lasat poate cel mai amar gust de pana acum. O sa va spun si de ce, dar fiecare fraza de mai jos e importanta... Poate e post-ul in care am pus cel mai mult suflet pe blog... dar mi-a ajuns, fratilor! DECI NU CRED! Iar s-a ajuns mai, fi-r-ar sa fie, ca in 2000 cand am votat cucuveaua Iliescu doar ca sa nu iasa nebunul Vadim. Primul meu vot (abia implinisem 18 ani) a fost unul cu gust amar... Sa aleg intre 2 comunisti cand abia incepusem sa inteleg la ce tampenie inimaginabila au participat amandoi. Ii urasc pe astia amandoi de atunci si le transmit cordial si pe aceasta cale sa moara in chinuri. Pentru Base am stat 2 ore in 2004 in frig in gara ca sa il votez (student, fara flotant). Am crezut in el. Am crezut chiar si in Tariceanu. La nici 2 luni astia se certau ca ultimii tigani pe marginea santului. Am vazut multe blog-uri care aveau un banner "Urmaresc blogul lui Crin" sau "Il votez pe Crin". Si acum nu-l mai au... Nu am votat cu Crin Antonescu, insa marturisesc ca i-am inteles pe toti care au ales sa mearga cu el. - De Base se stie ca in afara de circ polemici inutile nu a facut nimic, si de Geoana se stie ca e marioneta reprezentantul unui partid prea socialist. - Crin a zis ca nu are nici un mogul in spate. Ca el vrea sa se dezica de "baieti destepti"... Evident ca n-a fost asa... Ca dovada, Patriciu a declarat ca alianta cu PSD era pregatita de mult. Crin a fost o marioneta solutie alternativa care sa ii asigure lui Geoana spate la turu 2... Si Crin a fost mai lesne de crezut. Nu fusese nici un scandal recent cu el, s-au legat astia doar de absentele lui din parlament, basca faza cu nevasta-sa (Dumnezeu s-o odihneasca, nu vroiam s-o aduc in discutie)... Discurs destul de emotional... Bun-simt... multe... Concluzia de ansamblu e ca, orice am face, ramanem cu un nod in gat. Pentru ca au baietii grija sa ne joace pe degete cum vor ei. Hollywood ii FIX CENZURAT PIX. Uitati-va ai nostri in ce roluri joaca - "plang" de colegi bolnavi, "bat" copiii, se "ataca" reciproc, "sapa" in trecutul celuilalt, "promit" marea cu sarea (sa fim seriosi - asta ultima nimeni nu o mai crede oricum). COME ON !!! SA FIM SERIOSI !!! E TEATRU IEFTIN !!! DECI - CU CINE VOTEZ? CU NIMENI! Orice altceva fac in ziua aia e mai bun decat sa le mai dau astora inca o juma'de ora din viata si sperantele care am putut sa le car pana acuma! SA-MI ANULEZ VOTUL? NU ARE ROST! Niciodata nu o sa fie luati in seama cei care voteaza impotriva tuturor. VREAU BULETINE DE VOT CU "Nici unul din cei de mai sus". Asa cum am scris aici. ATUNCI VOI MERGE SA VOTEZ DIN NOU!

8 comentarii:

  1. Subscriu mai ales la ultima idee cu votul pentru "nici unul din cei de mai sus". E frustranta tema articolului chiar si pentru cel care-l citeste, darmite pentru autor :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Tema intr-adevar e frustranta. Sentimentul contine si frustrare, evident. Atata timp cat esti neputincios, nu poti decat sa urli. Dar trebuie privit dincolo de frustrare - asta se intampla deja (pentru mine) din 2000 incoace. Si "filmul" e la fel, dar cu alti actori.
    Daca nu mai votez, nu mai am ce sa comentez. Asta e intentia mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca acesta ar fi raspunsul, sa devenim nepasatori sau pasivi cand e greu sa luam decizii. Probleme in politica are toata lumea, nu zic ca ale noastre sunt mai mari sau mai mici decat ale altora. Poate ca noi nu o sa beneficiem la maxim de dreptul de a vota, dar macar sa nu ne pierdem speranta sa putem transmite ceva mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai vazut motto-ul :) ... mi-a murit :D

    Multumesc de gandurile pozitive, intr-adevar se poate si mai rau :)

    Insa mi-a placut o replica dintr-un filmulet de la "HappyFish" care suna cam asa:

    " M-am saturat sa aud fraza ''Pentru Romania e OK'' "

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de decizii... intr-adevar e greu sa luam unele decizii, insa un om corect si le asuma si recunoaste cand o decizie a fost gresita.

    Daca tot se da in stanga-dreapta ca trebe sa votezi, ca nu participi la democratie daca nu votezi... as zice ca e mai mult decat a lua o decizie. Nu trimit mai departe un semnal negativ, ci semnalez o situatie de 3 lei. Cu sau fara votul meu se va merge in aceeasi directie. Au votat deja morti, urmariti general si disparuti fara urma, etc... (adica au avut grija baietii sa "voteze si sa semneze" pentru ei).

    - Au votat unii pe 1 kil de zahar si 1 litru de ulei. Pentru aia votul chiar a contat.
    - Aia care au primit hectare, contracte sau intreprinderi intregi stiu ca votul nu conteaza: conteaza "campania".

    ...cu alte cuvinte:
    Nu conteaza cine "castiga" (iese), conteaza sa "participi" (contributia) Stii ce zic?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt sictirit de campania asta; dar tot o sa votez decat ca nu mai deschid tv-ul pana atunci. O sa votez impotriva celor ce ne-au adus aici, celor ce au fost la putere 12 ani si nu au facut nimic si suntem aproape in aceeasi gaura din anii 90. Asta nu inseamna ca am optiune; doar ca votez impotriva a ceva ce ne-a compromis generatia si incerc sa fac ceva sa nu fie compromisa si generatia copilului ce va sa vina :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am intr-adevar o mare doza de respect pentru cei care vor merge la vot. Si asta in ideea ca din moment ce mergi la vot, inca mai SPERI ceva. VREI sa fie mai bine. Sau VREI sa nu fie mai rau.
    E mare lucru!

    Electoral vorbind, Romania si-a pierdut un participant (in persoana mea). Nu pentru ca sunt fatalist, cu pentru ca NU MAI SUPORT mizeria asta.

    Insa, voi contribui in continuare cu multe in tara asta: imi voi plati impozitele (nu cumva sa radeti), voi promova lucrurile care mi se par de valoare, voi observa si voi atrage atentia asupra unor tampenii si voi face tot ce pot sa ajut tara asta sa iasa din mizerie. Atat cat pot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropo - multi zic ca "nu poti sa critici daca nu ai votat"...

    NU E ADEVARAT.
    Atata timp cat ti-ai platit impozitele, poti sa critici linistit. Chitanta de impozit iti da dreptul asta mai mult decat stampila de "votat".

    RăspundețiȘtergere