2009/10/12

Spune si tu - ca sa fii pus la punct

Aud la radio sau vad la TV cate o reclama de genu... "...te-ai saturat sa traiesti in tara lu' peshte? spune si tu!" Bai si intru pe site-ul alora si vad - 2 post-uri: # 1 - al omului nemultumit, care isi scrie o frustrare (bai, NU CONTEAZA CE, ideea e ca ai intrat si a scris ceva) # 2 - al unuia din "Echipa Operativa" ca raspuns - adica vezi-doamne sa nu fi scris ala aiurea ii raspunde un gigel sau o fatuca si ii spune pe un ton dojenitor cum sta treaba (de parca ar fi doctor docent in problemele oamenilor). Spre exemplificare - Scrie unu ca nu intelege unde i se duc banii pe asigurari de sanatate si boul operativ ii zice ca nu e vorba de bani, ca intreg sistemul e defect, ca trebuie sa fie concurenta intre spitale - ai nu, zi sa mori tu! De parca omu ala saracu nu s-o fi prins ca ii infect sistemul. vai, ce bine ca i-ai raspuns - se arunca de pe vreo cladire de nedumerire daca nu ii raspundeai! - Altu scrie ca nu intelege de ce nu scot astia puscariasii sa mai mature strazile si vine o pipitza (co)operativa sa ii spuna ca nu acolo se duc banii si ca nu ii poti forta sa lucreze. Ceva de gen - "Nu vezi ca ai idei tampite? boule care ne scrii pe site" Le-am scris de treaba asta intr-un post nou, inca nu l-au publicat. Asta arata cat de OK e initiativa "aici poti sa spui si tu" - ba uite ca nu pot, ca nu ma lasati voi, tampitilor!
"Deci ce faceti voi aicea? Puneti la punct lumea care vine sa va viziteze? Ia lasati-o mai moale, incercati totusi sa nu va mai purtati ca niste profesori univesitari care ar explica unor copii de 5 ani cum sta treaba cu fizica nucleara, da? Toti avem aceleasi probleme - daca voi umpleti de bull-shit aicea lumea, inseamna ca ori nu le aveti ori nu le intelegeti. Iar daca raspunsul vostru contine o solutie, faceti dracului ceva cu ea, nu o lasati aicea, faceti ceva cu ea - inaintati-o unde e nevoie. Concret - mi se pare ca aburiti lumea aicea si nu o sa faceti nimic pentru nimeni. Daca erati in stare, s-ar fi vazut. Aratati ce ati facut sau macar ce vreti sa faceti, nu ca sunt probleme in tara - sau ca unele probleme se pot trece cu vederea - asta stim deja cu totii (toti cei care au o boaba de discernamant)"
Cica "Multumim ca ai spus. In scurt timp, problema ta va ajunge in atentia tuturor." Ei uite, chiar vreau sa vad ce raspundeti - ipocritilor! [Update] Au publicat aici, inca nu au raspuns. [Alt Update] mi s-a raspuns aici... Cica site-ul (de fapt initiativa respectiva) nu isi propune sa rezolve probleme. Atunci e un alt fel de "Sinteza Zilei" la care invitat este intreg poporul. Finalitate ZERO. Succes garantat NUL. S-o mai si bagat una sa ma puna la respect - s-a luat de mine cum ca fac cu nervii. Cum am zis, SPUNE SI TU - CA SA FII PUS LA PUNCT

Un comentariu:

  1. din pacate iar m-am luat cu vorba lunga si am facut un post foarte ne-atractiv - ma scuz in fata cititorilor (si asa putini)

    RăspundețiȘtergere