2010/08/18

Maternitatea in flacari...

Teribila treaba asta cu maternitatea... Pentru cei care (prin absurd) inca nu stiu: Luni, 16 august 2010, 19:21 O explozie a avut loc, luni dupa-amiaza, in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, transmit televiziunile de stiri. Patru bebelusi au murit iar alti 7 copii sunt in stare grava. * Update: Un bebelus a murit in cursul noptii la spitalul Grigore Alexandrescu. Bebelusul era nascut prematur si a murit in urma unui stop cardiorespirator. Bebelusul suferise arsuri pe 80% din suprafata corpului si nu a fost inca identificat sursa(c): HotNews.ro Si ce afirma un ministru al sanatatii in acest context? "Am aratat ca putem face fata unor situatii de urgenta .." Frumos, dom'le! Da, Atilla Cseke, Ministrul Sanatatii (ministru de 2 bani - as adauga) trebuie sa plece - a se citi "sa isi dea demisia" (asa ar functiona lucrurile intr-un stat normal). Ei, daca nu vrea sa plece el din proprie initiativa, atunci trebuie constrans sa plece - a se citi "sa fie demis"... de catre "colegii" de guvernare, la insistentele opiniei publice (asa ar functiona lucrurile intr-un stat in curs de normalizare). Concluzia (mereu valabila) e ca Romania este un stat cu totul anormal, in care declaratii si actiuni de toata jena (care in mod normal ar trebui sa ucida cariera politica a cate unui "umflat") sunt trecute cu vederea mult prea usor. De ce se intampla asta? Sa fie oare si lipsa de consecventa a noastra, a poporului? Intrebati-va: - Il va mai vota vreodata cineva pe Atilla al nostru? - Va mai vota cineva vreodata un partid care promoveaza/sustine un astfel de incompetent? Si daca DA, atunci DE CE? Pentru Dumnezeu, DE CE? Intrebarile astea deja nu mai tin de politicieni, ci de noi, de "marea masa"... problema e de jos in cazul asta... oamenii prosti (a se citi prost informati si nepasatori) sunt mult mai usor de condus, nu-i asa? Sintagma "prosti da' multi" a murit odata cu Lapusneanu... Acuma e valabila ideea de "cat mai multi prosti" ca sa mearga treaba "cum trebuie"... Update (Joi, 19 August 2010): Ministrul sanatatii, Attila Cseke, a declarat ... ca s-a gandit si sa-si dea demisia deoarece are o raspundere morala pentru sistemul pe care-l coordoneaza... a subliniat insa ca nu are nicio vina inmod direct deoarece spitalul in discutie nu se afla in subordinea ministerului pe care-l conduce ci in subordinea primariei Capitalei. "Nu s-a pus problema acolo de lipsa de medicamente sau de orice altceva pe linie medicala. Putem discuta doar despre lipsa personalului", a mai adaugat acesta. noa, scoate-te, scoate-te...

8 comentarii:

  1. Te-am adaugat si eu
    http://itanytime.blogspot.com
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu inteleg ce cauta un nenorocit de maghiar care uraste romanii la guvernare?Cum este posibil sa avem tocmai un dusman ca si conducator al unui minister atat de important? Totul este cu susu n jos in tara asta si daca presedintele ei vrea sa ramana singur suveran in tara lui , noi ar trebui sa i facem pe plac , sa l trimitem pe el la dracu!Mi e scarba de tara asta si de oamenii din ea , cu fosrte mici exceptii , asa ca astia multi jegosi din tara asta si merita soarta cu prisosinta , pacat ca rprintre ei mai sunt si putini oameni buni , dar fosrte putini, ca si presedintele si ai lui sunt tot din popor si exprima exact cum sunt romanii , nu mai folosesc si adjective ca sunt sigura ca sti bine despre ce vorbesc , treaba este cum face lumea ok sa i fie bine , sa plece altundeva , dar unde?Iar despre subiect in sine sunt multe sau deloc cuvinte sa exprimama asa o inimaginabila tragedie, este dincolo de ce as putea eu sa spun sau sa simt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii cum e? maghiar sau roman, e un incompetent.
    Un maimutoi ca asta nu are ce cauta, iar modul in care a tratat incidentul ar trebui sa il faca sa nu mai poata lucra nici macar ca si spalator de WC in gara de nord!

    Oamenii in loc sa plece ar trebui sa ia atitudine. Problema e ca sunt prea scarbiti, nervosi si (hai sa o recunoastem) neputinciosi sa mai faca ceva.

    Si mai cred ca oamenii sunt prea fricosi. Multi din tara nu au plecat inca din cauza fricii de "altceva".

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce? Pentru ca atat am putut atunci cand trebuia sa gandim. Acum, e prea tarziu. Cum mamaliga explodeaza o data la cincizeci de ani, mai sunt cam treizeci de indurat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor, sa ne intelegem, sistemul este unul depasit, inuman, o buba mare de puroi, indiferent ca vb de educatie/invatamant, sanatate, justitie, etc. Problema este ca sistemul este format din oameni, nu din roboti,plante sau martieni. Inseamna oare, prin deductie, ca ne am pierdut omenia si umanitatea?Raspuns, da!

    RăspundețiȘtergere
  6. @tikka, de acord ca factorul uman e totdeauna cel mai problematic...
    Cu proceduri de lucru foarte clare si eficiente, si cu sanctionarea drastica a celor care le incalca s-ar putea rezolva asta.

    Problema e ca oricum ai da-o, s-ar ajunge la ETICA pentru a respecta acele proceduri de lucru. Ei, asta cred ca ne lipseste cel mai mult.

    BTW, imi rezerv dreptul sa nu ii acord nici o urma de umanitate unui ministru care afirma ca "ne descurcam OK si in situatii de criza" cand mor bebelusii arsi de vii intr-un spital. PUNCT. Orice alte rahaturi de explicatii nu mai au nici o valoare, raul e facut si Atilla e responsabil.
    (credeti-ma ca asa trebuie si se si pune problema in orice stat sau in orice business care functioneaza normal - scuteste-ne de explicatii si da-ti demisia, boule!)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…(deoarece e deja imputit) de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum ,,Giulesti” ?

    RăspundețiȘtergere