2010/09/15

Impresii din vacanta 2010 - Romania, litoral

Noa, ca s-o dus si vacanta pe anul asta! Din cele 2 saptamani de concediu luate "cu chiu, cu vai" am decis ca 1 din ele sa o petrecem in fabuloasa Romanie. Ca auzisem ca le e greu la baietii cu cazarile, ca nu mai "are" turisti, ca le vine sa isi taie venele... si am zis sa mai invartim banii intre noi ca sa ne mintim singuri ca merge economia mai departe, sa traiasca si ai nostri... Mare greseala... In primul rand ca drumul din Cluj pana la mare a fost TERIBIL. Imi place la nebunie cum ne trezim noi sa asfaltam DN1 in Sinaia FIX in mijlocul "sezonului" adica la 1 August! E foarte bun, dom'le! Sa ne vada turistii ca ne facem ca lucram... un accident inainte de Vadu Oii a facut intreaga populatie sa intre pe aratura de pe langa sosea, inclusiv TIR-uri & shit... erau implicate 3 masini mici, un camion cu butelii (de oxigen si acetilena) si un tir (cu butelii de aragaz) - foarte interesant sa vezi buteliile imprastiate, aruncate de colo-colo in trailere... In fine, mai greu, da' am ajuns teferi... In Eforie Nord, avem ceva cazare ca "ne stim deja" cu proprietarii, conditii OK la preturi "fair". Mancare la o terasa decenta cu preturi bune, NU autoservire ci pur si simplu ceva ce anu' trecut era doar cofetarie, iar acuma faceau mancare calda. Cu toate ca plaja nu e grozava, nu a fost chiar asa imbulzeala ca anu trecut sau acum 2 ani. Asta a fost bine. Am incercat si sa prindem un rasarit intr-o dimineata... Poze magnifice, de pe plaja, la rasarit aveti mai jos... E grozav rasaritul la noi la mare, mai ales cu urme de tractor pe plaja, cu miros imbietor de motorina arsa si pete de ulei in apa si asa cristalina - e LUX frate! Si faci si sport de dimineata, ca daca nu fugi, esti strivit ca un gandac, mama lor de nesimtiti care si-au intins paturi pe plaja sa se uite la rasarit!!! As fi preferat totusi ca baietii care faceau ture FIX FARA ROST (JUR ca nu carau nimic cu atelajele respective) sa o faca noaptea la ora 1:00 cand eu incercam sa dorm... sarcina usor ingreunata de balciul / tzigania pe care unii baieti o numeau "discoteca" sau, mai cu impresii, "club" ori "lounge" ('ai mai da-o dracului de "lounge", bine?)... ...VA URMA... (ca am fost si pe la munte putin in saptamana romaneasca...)

5 comentarii:

  1. Astept povestioara cu muntele , sunt sigura ca ti a placut mai mult decat marea , chiar daca e nebunie pe sosele si acolo parca nu e asa imputiciune, sau poate nu ti a placut , sa ne povestesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur, urmeaza cat de repede si continuarea :) mersi de vizita si comment, @darias

    RăspundețiȘtergere
  3. oamenii de pe litoral face sa fie mai frumos ca in rest nu e curatenie si organizatie . LIBERTY PARADE 2011 abia il astept:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Amice, esti un carcotas de cacao, de parca esti facut din putza de grof. Ai fost si pe alte meleaguri sa vezi cum e?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Anonim, is facut din spermatozoizi campioni, vorba lu Groparu'
    si DA, am fost si pe alte meleaguri, si e altfel - ce dreku vrei sa zici?
    Daca tie iti place in cocina si te simti bine cand nu esti respectat, nu inseamna ca pentru mine trebe sa fie OK. Clar?

    RăspundețiȘtergere