2009/07/20

Diplomele "ilegale"

Evident ca numai intr-o tara perfecta ca a noastra se putea intampla ceva de genul asta... cca 100 000 de absolventi risca sa ramana cu "degetu-n-gura" dupa ce au platit 4 ani studiile si au primit DIPLOMA de absolvire.

Cum dracu' e posibil asa ceva?

Nu contest faptul ca unele "universitati" nu se ridica la standardele altora. Nu contest de asemenea ca nivelul de pregatire al absolventilor descreste in nestire in fiecare an (Dumnezeu stie unde se va opri...). Sa fim seriosi, asta e valabil si pt universitatile de stat si pt cele private.

Insa e inadmisibil ca odata ce ai absolvit cursurile unei institutii care functiona legal la perioada respectiva sa ti se ceara sa mai dai odata examenul. Ca ce chestie?

Oricum am lua-o, oamenii aia si-au platit studiile si au dat examenele. PUNCT. Ca aia care o incasat banii vezi-doamne nu au procedat etic, ca nu au fost destul de stricti, ca nu aveau acreditare - astea sunt chestii care ALTII trebuie sa le VERIFICE.

Cum care altii? INSTITUTIILE STATULUI, unde atatia oameni SUNT PLATITI DEGEABA!
Aia sa verifice si sa gaseasca problemele CAND TREBUIE, nu la spartul targului.

Cum e permis ca un ministru sa faca afirmatii de genul asta, atata timp cat exista inca dubii asupra a ceea ce s-a intamplat si atata timp cat institutia pe care o conduce a fost implicata? Nu sunt probleme de fond de rezolvat aici? DE CE S-A AJUNS AICI? Asta e intrebarea la care trebuie sa raspunda vita aia in calitate de ministru. De ce varza asta de institutie a permis sa apara problema asta? Cum o pot rezolva?
Sa-si dea ea dracului demisia daca nu poate sa vada problema de fond - nu e nevoie de o proasta care sa vada doar aparentele si sa dicteze ce se intampla cu unii cetatieni la 4 ani dupa ce s-a intamplat ceva (tot din vina ministerului, evident). Si sa fie pusi la plata pe dobitocii care au lasat sa functioneze facultatile alea in stilul considerat azi "ilegal". Sa traga la raspundere "cadrele universitare" si, evident, "patronii" institutiilor respective. Si sa se asigure ca MACAR DE ACUM INCOLO legislatia se clarifica.

Dupa ce dracu platim oameni sa doarma in parlament? Cine dracu ar trebui sa semnaleze probleme, ambiguitati si lipsuri in legislatia pe care gandacii aia trebuie sa o "reformeze"?
Mama ei de treaba. Cand o sa vina o vreme in tara asta cand aia care NU ISI FAC TREABA calumea sa PLATEASCA din buzunarul lor?


Credeti ca o sa se faca ceva concret si constructiv? NIMIC.
Ca o sa se repare "micile scapari" din legislatie? NICI POMENEALA.

Peste 20 de ani o sa vina un ministru la fel de tampit si o sa imi ceara sa-mi dau bac-ul din nou. Si o sa-l trimit si pe el undeva de unde sa nu-l aduca nimeni inapoi.

2 comentarii:

  1. Vi se par plauzibile randurile de mai jos? Mie DA. Si mi se pare ca universitatile in general sunt niste SRL-uri care fac afaceri "dubioase" prin "manareli" cu statul.


    Mai scump decat la privat
    Tarifele percepute de universitatile de stat pentru locurile cu taxa sunt mai mari decat cele ale universitatilor particulare. Mai mult, in acest an de criza, conducerile universitatilor de stat au marit cuantumul taxelor, dand dovada de lipsa totala de simt economic - si de bun-simt. In aceste conditii, este explicabil de ce studentii nu se inghesuie sa ocupe locurile cu plata la universitatile de stat. In incercarea de a le forta mana, conducerile universitatilor de stat au complotat cu Ministerul Educatiei scoaterea de pe piata a celui mai periculos concurent: Universitatea "Spiru Haret". Asa a aparut - exact in perioada inscrierilor la facultate si in ajunul examenului de titularizare - anuntul ministerial privind nerecunoasterea diplomelor absolventilor de la "Spiru Haret". Intr-un partizanat evident cu universitatile de stat, Ecaterina Andronescu - ea insasi conducatoarea unei astfel de institutii, Politehnica Bucuresti - acuza "Spiru Haret" ca si-a infiintat "in toate catunele" programe de invatamant la distanta (ID), despre care spune ca nu ii inspira incredere. Cu toate acestea, le permite universitatilor de stat sa organizeze, contra cost, astfel de forme de studiu.

    sursa (c): Ziua - "Universitatile de stat o afacere"
    http://www.ziua.net/display.php?data=2009-07-20&id=255971

    RăspundețiȘtergere
  2. ... ca sa nu ramana in aer...

    UPDATE [Marţi, 21 Iulie 2009]

    Diplomele absolvenţilor de la Spiru Haret, indiferent de programul sau forma de învăţământ urmate de aceştia, rămân şi sunt valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la universitate, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

    sursa (c): http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/860055/Diplomele-de-la-Spiru-Haret-sunt-valabile/

    RăspundețiȘtergere